Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 29.01.2021 року

ТОП-10 нормативно-правових актів, які діятимуть з 01.01.2020!

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 29.01.2021 року

  1.  Законопроект № 4672. Проект Закону про внесення змін до додатка № 3 Закону України “Про Державний бюджет України на 2021 рік” щодо компенсації у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію.

  Закон підписано. Основною метою є врегулювання питання фінансового забезпечення витрат на компенсацію у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію на оплату електричної енергії населенням, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості), населенням, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі у сільській місцевості), а також багатодітними, прийомними сім’ями та дитячими будинками сімейного типу. 

  2. Законопроект № 3822. Проект Закону про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності.

  Готується на друге читання. Проєкт акта розроблено з метою визначення особливостей правового, економічного та організаційного регулювання перетворення Державного концерну «Укроборонпром» (далі – Концерн, ДК «Укроборонпром») в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, у тому числі казенних підприємств, що входять до складу Концерну  – в господарські товариства, управління і розпорядження їх майном, а також запровадження корпоративної моделі управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі (далі – ОПК).

  3. Законопроект № 3952. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості інформації про розмір оплати праці в державних компаніях.

  Готується на друге читання. Проєкт Закону розроблено з метою підвищення прозорості діяльності органів управління та посадових осіб юридичних осіб публічного права, державних підприємств, державних організацій, що мають на меті одержання прибутку, господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток, паїв) прямо чи опосередковано належать державі та/або територіальній громаді.

  4. Законопроект № 3805. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення порядку видалення зелених насаджень.

  Готується на друге читання. Метою закону є посилення адміністративної відповідальності шляхом збільшення розмірів штрафів за знищення або пошкодження зелених насаджень чи інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів і за ними, що не належать до лісового фонду, з десяти-п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до ста-п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і запровадження кримінальної відповідальності за знищення або пошкодження зелених насаджень, а саме дерев, чагарників у межах населених пунктів, що стане запобіжником знищення зелених зон у містах і збереження екології в них.

Автор: Червяков Микита

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

509 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *