Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 28.01.2021 року

ТОП-5 правових актів за які проголосували 19.12.2019 року.

  Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 28.01.2021 р.

  1.  Законопроект № 4613. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про лікарські засоби” щодо державної реєстрації лікарських засобів під зобов’язання

  Закон підписано. Основною метою прийняття проекту Закону є створення адаптованого до законодавства Європейського Союзу (далі – ЄС) законодавчого поля, яке впорядкує правовий статус процедури державної реєстрації лікарських засобів «під зобов’язання». Такі зміни дадуть правове поле для здійснення державної реєстрації вакцин для профілактики COVID-19.

  2. Законопроект № 4414. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про порядок обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад)” щодо поновлення єдиного порядку обчислення скликань

  Закон прийнято. Законопроект спрямований на поновлення єдиного порядку обчислення скликань представницьких органів місцевого самоврядування (рад).

  3. Законопроект № 4650. Проект Постанови про заходи, спрямовані на соціальний захист населення, у зв’язку з підвищенням цін (тарифів) на житлово-комунальні послуги.

  Постанову підписано. Метою прийняття законопроекту є вжиття уповноваженими органами державної влади невідкладних заходів у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг, спрямованих на захист прав та інтересів громадян України, стабілізацію ситуації на енергетичному ринку України та забезпечення досягнення економічного балансу між інтересами громадян України та держави.

  4. Законопроект № 3087-д. Проект Закону про Бюро економічної безпеки України.

  Закон прийнято. Законопроект розроблено з метою ліквідації податкової міліції, оптимізації структури та чисельності органів, які ведуть боротьбу зі злочинами у сфері економіки, усунення дублювання їх функцій та створення Бюро економічних безпеки України з метою запобігання, попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених законом до їх підслідності.

Запропонована модель боротьби з економічними злочинами стане більш ефективною та зменшить податковий тиск на платників податків.

Автор: Червяков Микита

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

539 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *