Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 27.01.2021 року

ТОП 5 законопроектів Верховної Ради України від 18.12.2019 року

         Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 27.01.2021 р.

         1. Законопроект № 2415. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям Закону України “Про розвідку».

         Закон прийнято за основу із скороч. строку підготовки. Метою прийняття законопроекту є вдосконалення правових засад забезпечення проведення розвідувальними органами України розвідувальних заходів, які проводяться на підставі рішення суду.

         2. Законопроект № 4241. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості.

         Закон прийнято в першому читанні. Метою законопроекту є врегулювання  правовідносин, що виникають під час врегулювання простроченої заборгованості, з метою захисту прав споживачів-боржників та обмеження доступу до ринку потенційно недобросовісних колекторів.

         3. Законопроект № 4278. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях).

         Закон прийнято в першому читанні. Метою законопроекту є вдосконалення, здешевлення та підвищення ефективності здійснення адміністрування податку на додану вартість щодо операцій із ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, а також спрощення сплати податку одержувачами через покладання функцій із його сплати на операторів поштового зв’язку та експрес-перевізників у разі декларування таких товарів із застосуванням відповідних електронних реєстрів міжнародних поштових та експрес-відправлень.

         4. Законопроект № 2445. Проект Закону про самоврядування медичних професій в Україні.

         Питання заслухано. Метою законопроекту є вдосконалення, здешевлення та підвищення ефективності здійснення адміністрування податку на додану вартість щодо операцій із ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, а також спрощення сплати податку одержувачами через покладання функцій із його сплати на операторів поштового зв’язку та експрес-перевізників у разі декларування таких товарів із застосуванням відповідних електронних реєстрів міжнародних поштових та експрес-відправлень.

         5. Законопроект № 4489. Проект Закону про внесення змін до статті 42 Закону України “Про вищу освіту” щодо удосконалення процедури виборів керівника закладу вищої освіти.

         Питання заслухано. Метою законопроекту є удосконалення процедури виборів керівника закладу вищої освіти.

         Автор: Червяков Микита

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

538 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *