Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 05.11.2020 року

ТОП 5 законопроектів Верховної Ради України від 18.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 05.11.2020 р.

         1. Проект постанови № 4302 Проект Постанови про деякі особливості проведення парламентських слухань у період дії карантину в Україні.

Постанову прийнято. Проект спрямовано на забезпечення проведення запланованих парламентських слухань в умовах, що забезпечать конструктивне та широке суспільне обговорення відповідних питань.

      2. Законопроект № 4130. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

Закон прийнято. Основним завданням даного законопроекту є підвищення рівня соціального захисту дітей, батьки яких загинули (пропали безвісти), померли захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

  3. Законопроект № 2024. Проект Закону про внесення змін до статті 18-7 Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо підвищення розмірів допомоги для дітей із тяжкими хворобами.

Прийнято в першому читанні. Законопроектом передбачено збільшити розмір державної допомоги для тяжкохворих дітей.

4. Законопроект № 3010а. Проект Закону про внесення змін до статті 47-1 Закону України “Про зайнятість населення” щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб

Прийнято а першому читанні. Проектом Закону пропонується внести зміни до статті 471 Закону України “Про зайнятість населення”, які передбачають можливість надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину не лише у період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а й у випадку встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому та надати право Кабінету Міністрів України визначати порядок надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину, її розмір, строки надання, а також порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування такої допомоги.

     5. Законопроект № 3780. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю

Прийнято в першому читанні. Прийняття запропонованих проектом акта змін дозволить встановити порядок забезпечення осіб з інвалідністю пристосованим до їх потреб житлом, зокрема шляхом заміни займаних житлових приміщень, що сприятиме додержанню та реалізації прав осіб з інвалідністю.

      6. Законопроект № 3817. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати”

Прийнято в першому читані. Проектом акта пропонується визначити вичерпний перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких громадянам нараховується компенсація, включивши до такого переліку пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством), соціальні виплати, стипендії, заробітну плату (грошове забезпечення), суму індексації грошових доходів громадян. Також проектом акта уточнюються джерела виплати такої компенсації.

 

Автор: Червяков Микита

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

668 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *