Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 29.09.2020 року

ТОП 5 законопроектів Верховної Ради України від 18.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 29.09.2020 року:

1. Законопроект3748 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення проходження державної служби

Відхилено та знято з розгляду. Даним проектом пропонується внести зміни до деяких законодавчих актів України, що стосуються вступу на державну службу, її проходження та припинення, а саме зміни, що стосуються політичної неупередженість та політичної нейтральності Комісії з питань вищого корпусу державної служби. Також передбачається реалізація права визначеного переможця конкурсу на державну службу і обов’язкове призначення на відповідну посаду.

Окрім цього, законопроектом запропоновано посилити дисциплінарну відповідальність державних службовців за повторне вчинення дисциплінарних проступків шляхом застосування більш суворого виду стягнення і наділити суб’єкта призначення правом звільнити державного службовця у разі виявлення невідповідності працівника займаній посаді внаслідок недостатньої професійної компетентності та деякі інші зміни.

2. Законопроект № 3287-1 Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо усунення термінологічних неузгодженостей

Прийнято. Даним проектом пропонується привести термінологію Митного кодексу України та Закону України «Про режим спільного транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи» у відповідність із термінологією Закону № 2617-VIII. А також усунити окремі термінологічні неузгодженості у Виборчому кодексі України та Законі України «Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів».

3. Законопроект 2443 Проект Закону про внесення змін до статті 46 Житлового кодексу Української РСР щодо позачергового забезпечення житлом осіб, які взяті на облік до 01 січня 1993 року та проживають у житлі тимчасового призначення

Прийнято в першому читанні. Даним проектом пропонується доповнити 46 статтю Житлового кодексу Української РСР нормою про те, що поза чергою жиле приміщення надається: особам, які до 01 січня 1993 року взяті на облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, власного житла не мають та жилі приміщення у постійне користування відповідно до чинного Житлового Кодексу Української РСР їм не надавалися, які з незалежних від них причин не використали право приватизації житла з державного житлового фонду та проживають у житлі тимчасового призначення.

4. Законопроект № 3628 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах

Прийнято в першому читанні. Даним проектом Закону пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» в частині посилення адміністративної відповідальності, встановлення заборони продажу електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, на рівні із традиційними тютюновими виробами.

 

Огляд підготувала:

Чорна Вікторія,

3 курс, ІПКЮ, 2 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

925 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *