Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 18.09.2020 року

ТОП-5 правових актів за які проголосували 19.12.2019 року.

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 18.09.2020 року:

1. Законопроект № 3995. Проект Постанови про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення безпечного навчального процесу і якісної освіти в умовах карантину запровадженого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Прийнято. Даним проектом акту передбачається звернення до Кабінету Міністрів України щодо проведення перерозподілу видатків Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками щодо створення умов для безпечного освітнього процесу і якісної освіти в умовах карантину.

Окрім того, проект Постанови пропонує рекомендації для Кабінету Міністрів України щодо основних аспектів видатків, зумовлених реалізацією навчального процесу в умовах карантину.

2. Законопроект № 4108. Проект Постанови про безпеку педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти під час пандемії коронавірусу SARS-CoV-2.

Прийнято. Даним проектом акту передбачається звернення до Кабінету Міністрів України щодо врегулювання питань фінансування освітнього процесу в умовах карантину. Проектом Постанови пропонуються рекомендації Кабінету Міністрів України щодо здійснення розрахунків та внесення на розгляд Верховної Ради України проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо перерозподілу видатків для забезпечення необхідними індивідуальними засобами захисту педагогічних працівників закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Окрім того, проектом акту передбачаються мінімальні обсяги фінансування видатків даної сфери освіти з відповідними рекомендаціями Кабінету Міністрів України. Разом з цим, проектом Постанови органам місцевого самоврядування та місцевої влади пропонується розглянути питання щодо перегляду бюджетних асигнувань з метою додаткового співфінансування захисних заходів в умовах карантину.

3. Верховною Радою України також було підтримано два запити народних депутатів до Президента України, а саме запит народного депутата Анатолія Остапенка до Президента України щодо незаконного користування земельними ділянками та запит народного депутата Володимира Тимофійчука до Президента України щодо неналежного проведення досудового розслідування.

 

Огляд підготував:

Ромашко Олександр,

3 курс, ІПКЮ, 14 група.

 

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». 

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

776 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *