Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 17.07.2020 року

ТОП-10 нормативно-правових актів, які діятимуть з 01.01.2020!

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 17.07.2020 року

 

1. Законопроект №3736 Проект Постанови про Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України – в Автономної Республіки Крим та місті Севастополі

Прийнято. Проект Постанови включає Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України – в  Автономної Республіки Крим та місті Севастополі. Основними положеннями  Заяви є заклики до членів парламентів іноземних держав та міжнародних  парламентських організацій забезпечити невизнання результатів згаданого  голосування в частині їх проведення на території тимчасово окупованого Криму.

 

2. Законопроект №3650 Проект Постанови про утворення та ліквідацію районів

 Прийнято. Проектом Постанови пропонується ліквідувати існуючі 490 райони та утворити 129 районів (з них 17 на тимчасово окупованій території АРК, Донецької та Луганської областей). Окрім цього, пропонується встановити, що вибори депутатів районних рад районів, ліквідованих згідно з цієї Постановою, не проводяться, а  ліквідація та утворення районів на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим, Донецької та Луганської областей відбудеться після повернення цих територій під загальну юрисдикцію України.

 

3. Законопроект 2414-д Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Службу зовнішньої розвідки” щодо діяльності Служби зовнішньої розвідки України

Прийнято. Законопроектом передбачається  внесення деяких зміни до Закону України “Про Службу зовнішньої розвідки України”, а саме до статтей, що стосуються правового статусу, загальної структури, засад керівництва Служби зовнішньої розвідки України.

 

4. Законопроект №2398-д Проект Закону про оборонні закупівлі

Прийнято. Проектом Закону передбачається гармонізація правил оборонних закупівель із стандартами країн-партнерів НАТО та ЄС у частині, що стосується оборонної Директиви 2009/81/ЄС, зокрема, пропонується визначити повноваження Міноборони та Мінекономіки у частині, що стосується планування і здійснення закупівель, а також заборонити державним замовникам знижувати рівень рентабельності на власний розсуд.

 

Огляд підготувала:

Чорна Вікторія.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

635 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *