Шаблон клопотання про відкладення розгляду справи

Шаблон клопотання про відкладення розгляду справи

Доволі часто органи публічної влади під час здійснення своєї діяльності порушують права громадян, результатом чого стає судовий розгляд, в ході якого суд надає правову оцінку таким діям.

Маючи певний досвід в успішному представництві інтересів клієнтів в адміністративних судах Юридична Клініка НЮУ ім. Ярослава Мудрого майже в кожному випадку зіштовхується з поданням органами публічної влади апеляційних скарг на судові рішення, ухвалених на користь громадян.

Під час такого перегляду Ви можете несподівано зіштовхнутися з дзвінком з апеляційного суду та повідомленням, що «Після завтра засідання, ми Вас чекаємо», однак про апеляційну скаргу в межах даної справи Ви почуєте вперше, оскільки ухвали про відкриття провадження, копії апеляційної скарги та повістки Вам надіслано не було. Що робити в такому випадку?

За згаданих обставин ми пропонуємо не ризикувати і не йти в судове засідання наосліп, оскільки усі негативні наслідки неготовності до судового засідання сторони нестиме ця сторона. Так, не будучи обізнаними навіть про визначені суб’єктом владних повноважень апеляційні доводи, Вам не вдасться представити обґрунтовані заперечення, підтверджені доказами, заявити необхідні клопотання та в цілому ефективно здійснити представництво своїх інтересів. Також в такій ситуації Ви можете зіштовхнутися з тим, що мало хто з адвокатської спільноти підтримає ідею відвідати засідання без належної підготовки.

Відповідно, в такій ситуації найбільш раціональним рішенням буде подання клопотання про відкладення судового засідання, на що наявні ґрунтовні юридичні підстави.

Саме з шаблоном такого клопотання, підготовленого за нормами Кодексу адміністративного судочинства, ми пропонуємо Вам ознайомитися сьогодні:

 

Шаблон_клопотання_про_відкладення_розгляду_справи

 

Також зауважуємо, що оперативним та ефективним способом відстеження стану розгляду Вашої справи, за допомогою якого Ви в більшості випадків зможете переконатися в тому, що судове засідання справді призначено, є онлайн сервіс «Стан розгляду справ»: https://court.gov.ua/fair/

 

Автор:                                                                      Трофімов Богдан

Ця діяльність здійснюється завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

4 392 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *