Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 05.06.2020 року

ТОП-10 нормативно-правових актів, які діятимуть з 01.01.2020!

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 05.06.2020 року:

1. Законопроект 3354 Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності народного депутата України, Рахункової палати, депутата місцевої ради

Прийнято. Даним законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення  та Кримінального кодексу України, встановивши відповідальність за ненадання відповіді на депутатське звернення, депутатський запит, а також збільшити розмір вже існуючих санкцій за невиконання законних вимог народного депутата України, Рахункової палати, члена Рахункової палати.

2. Законопроект № 2276 Проект Закону про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства

Прийнято. Даним законопроектом пропонується доповнення Кодексу нормою про необхідність подання кредитором при зверненні до суду із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство судового рішення, яке набрало законної сили, та за яким не сплив строк пред’явлення його до виконання. Зазначені зміни спрямовані дозволити господарським судам здійснювати провадження у справах про банкрутство у встановлені Кодексом процесуальні строки.

3. Законопроект 2042 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики

Відхилено та знято з розгляду. Даним законопроектом пропонується доповнити термін «власник (володілець) інфраструктури об’єкта доступу», а також ввести відповідальність за порушення норм Закон України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» щодо доступу до інфраструктури об’єкта доступу.

 

Огляд підготувала:

Чорна Вікторія,

2 курс, ІПКЮ, 2 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

599 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *