Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 13.05.2020 року (частина друга):

Огляд законопроектів Верховної Ради України від 17.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 13.05.2020 року:

1. Законопроект № 2654. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж).

Прийнято. Даним законопроектом передбачається посилення кримінальної та адміністративної відповідальності осіб за пошкодження, руйнування складових телекомунікаційної мережі. Проектом закону пропонується внести відповідні зміни до статті 360 Кримінального кодексу України та статті 147 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, даним законопроектом передбачається приведення статті 360 Кримінального кодексу України та статті 147 Кодексу України про адміністративні правопорушення у відповідність до актуального законодавства у сфері телекомунікацій.

2. Законопроект № 2571-д. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Прийнято. Даним законопроектом передбачається запровадження нових інструментів регулювання банківської діяльності Національним Банком України. Визначаються особливості судового провадження у справах щодо оскарження рішень Національного банку про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, про відкликання у банку банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Окрім того, передбачається удосконалення регулювання ліквідаційної процедури банків, механізму відшкодування збитків з пов’язаних з банком осіб та інших осіб, якими банку та кредиторам банку були завдані збитки, розширення та удосконалення механізмів участі держави у виведенні банку з ринку.

3. Законопроект № 2679. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі.

Прийнято. Даним законопроектом передбачається оптимізація надання адміністративних послуг в актуальних умовах з актуалізацією надання таких послуг дистанційно. Зокрема, передбачається надання таких послуг через Єдиний державний веб-портал електронних послуг та відповідні електронні сервіси. Також встановлюються відповідні доручення КМУ щодо впровадження надання таких адміністративних послуг.

 

Огляд підготував:

Ромашко Олександр,

2 курс, ІПКЮ, 14 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». Висловлені в цій публікації думки необов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

707 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *