Зустріч на тему “Коротко про медіацію”

Зустріч на тему "Коротко про медіацію"

1 жовтня студенти Юридичної клініки та всі охочі мали чудову можливість поспілкуватися із міжнародним медіатором, експерткою у вирішенні конфліктів та фасилітації діалогів, тренеркою, головою правління Центру права та посередництва, членкинею правління Націанальної асоціації медіаторів України – Світланою Петровою.

Зустріч відбулася в рамках дискусії на тему «Коротко про медіацію». Медіація являє собою альтернативний позасудовий спосіб вирішення спорів за допомогою третьої нейтральної сторони – медіатора (посередника).

Медіація активно розвивається в Україні, зокрема для врегулювання таких правовідносин, як: цивільні, сімейні, трудові, господарські, адміністративні, а також у кримінальних провадженнях. Ключовою роллю медіації є допомога сторонам дійти оптимального рішення у справі, досягти примирення і уникнути складності судового процесу.

Протягом пізнавальної лекції пані Світлана детально розкрила певні аспекти медіації, зокрема:

– познайомила з історіями успішних кейсів у вирішенні конфліктів завдяки медіаторам;

– викоремила етапи медіації та їх наочне використання у повсякденному житті;

– зазначила про використання методів медіації для вирішення конфліктів, які виникають на підґрунті спорів, маніпуляції та агресії;

– визначила правову природу конфліктів, передумови їх виникнення та шляхи їх успішного вирішення.

Усі присутні мали змогу дізнатися безліч корисних лайфаків для вирішення побутових спорів та отримати відповіді на всі хвилюючі питання. З нетерпінням чекаємо наступної зустрічі!

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

302 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *