Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 03.12.2020 року

ТОП 3 законопроектів Верховної Ради України від 06.01.2020 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 03.12.2020 року:

1. Законопроект № 3381. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог депутата місцевої ради.

Прийнято в першому читанні. Даним законопроектом передбачається внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення адміністративної відповідальності за недодержання строків надання відповіді на депутатське звернення/запит депутата місцевої ради, а також надання неправдивої або неповної інформації на таке депутатське звернення/запит.

Окрім того, проектом акта пропонується закріплення повноважень відповідних рад щодо права складати протоколи за даним правопорушенням, а також закріплюються повноваження судів щодо розгляду справ про таке адміністративне правопорушення.

2. Законопроект № 3946. Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за викрадення, привласнення, збут, підроблення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, а також свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану та/або використання завідомо підроблених таких документів.

Прийнято в першому читанні. Даним законопроектом передбачається внесення змін до Кримінального кодексу України щодо його доповнення статтею 358-1, якою встановлюється відповідальність за викрадення, привласнення, підроблення, а також використання завідомо підроблених документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, або свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану.

Окрім того, поектом акта пропонується внесення змін до приписів статтей 357 та 358 Кримінального кодексу України з метою узгодження їх змісту з положеннями статті 358-1 Кримінального кодексу України. 

3. Законопроект № 2458. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг.

Прийнято. Даним законопроектом передбачається внесення змін до законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг, зокрема до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про ринок природного газу», «Про житлово-комунальні послуги», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», «Про теплопостачання», «Про метрологію та метрологічну діяльність», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» щодо врегулювання питань надання житлово-комунальних послуг.

Проектом акта пропонується доповнити повноваження органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунальних послуг, що стосується питання прийняття рішення про початок та закінчення опалювального періоду, а також надати права співвласникам багатоквартирного будинку у будь-який час змінювати вид договору.

4. Законопроект № 4096. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі.

Прийнято за основу із скороченням строку підготовки. Даним законопроектом передбачається внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо можливості, повторного призначення на один рік  державного службовця, який досяг пенсійного віку без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.

5. Законопроект № 3668. Проект Закону про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності.

Прийнято. Законопроектом передбачається внесення змін до чинного законодавства щодо врегулювання питання здійснення реабілітації осіб з обмеженнями життєдіяльності.

Проектом акту пропонується закріплення правових, організаційних та економічних засад надання реабілітаційної допомоги, а також інтегрованість такої реабілітації на різних рівнях надання медичної допомоги. Закріплюються також принципи здійснення реабілітації та відповідний термінологічний апарат.

Окрім того, законопроектом передбачається введення нового виду господарської діяльності «реабілітаційна практика», щодо якої передбачається здійснення окремого ліцензування.

Огляд підготував: Ромашко Олександр, 3 курс, ІПКЮ, 14 група.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

673 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *