Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 17.11.2020 року

Огляд законопроектів Верховної Ради України від 17.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 17.11.2020 року:

1. Законопроект № 4320. Проект Постанови про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення.

Прийнято. Проектом акта закріплюються умови реалізації карантинних обмежень на території України.   

Зокрема, проектом Постанови передбачається, що у разі запровадження на відповідній території більш ніж одного карантинного обмеження, з переліку зазначених проектом акта, такі обмеження можуть бути запроваджені лише за умови оприлюднення відповідного рішення про це не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку їх дії. Разом з цим, закріплюється необхідність інформування про програми та заходи підтримки вразливих груп населення, працівників та суб’єктів господарювання в зв’язку з такими обмеженнями.

2. Законопроект № 4120. Проект Закону про внесення змін до розділу XX “Перехідні положення” Податкового кодексу України (щодо особливостей адміністрування податків в цілях фінансування видатків, визначених пунктами 31-34 статті 14 Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”).

Прийнято. Даним законопроектом передбачається внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо реалізації відповідних бюджетних розрахунків, передбачених Законом України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Проектом акта закріплюється можливість здійснювати поповнення рахунку платника у системі електронного адміністрування податку на додану вартість з поточного рахунку платника, відкритого в органах Казначейства, а також спрямовувати надходження від сплати податкового боргу та податкових зобов’язань ПАТ “Укрнафта” з ПДВ до спеціального фонду державного бюджету.

Окрім того, проектом закону закріплюється порядок погашення боргу ПАТ “Укрнафта” та здійснення розрахунків через його поточний рахунок.

3. Законопроект № 3651-д. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій.

Прийнято. Даним законопроектом передбачається внесення змін до чинного законодавства щодо вирішення окремих питань організації органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій в умовах внесення змін в адміністративно-територіальний устрій України.

Проектом закону закріплюються положення щодо реорганізації та ліквідації районів, здійснення правонаступництва майна щодо відповідних юридичних осіб публічного права, вирішення бюджетно-фінансових питань, що з цим пов’язані, реалізації відповідних функцій держави та місцевого самоврядування в зв’язку з такими змінами адміністративно-територіального устрою України.

4. Законопроект № 4119. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” (щодо реалізації положень статті 11 Закону України “Про ринок природного газу”).

Прийнято. Даним законопроектом передбачається внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» щодо функціонування спеціального фонду державного бюджету задля реалізації положень статті 11 Закону України “Про ринок природного газу”.

Проектом акта урегульовуються питання функціонування відповідного спеціального фонду державного бюджету, встановлення особливостей зарахування до нього надходжень від погашення ПАТ «Укрнафта» податкового боргу, визначення додаткових напрямів використання коштів фонду. Законопроектом також передбачається здійснення інших дій в енергетичній сфері, пов’язаних з реалізацією положень статті 11 Закону України “Про ринок природного газу”.

Окрім того, Верховною Радою України було прийнято Проект Постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрійовича З.М. (4368).

Огляд підготував: Ромашко Олександр,

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

527 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *