Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 20.10.2020 року

ТОП-5 правових актів за які проголосували 19.12.2019 року.

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 20.10.2020 року:

1. Законопроект № 4228. Проект Постанови про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз.

Прийнято. Даним проектом акту передбачається надання рекомендацій Президенту України щодо створення Національного штабу протидії біологічним загрозам.

До компетенції даного органу рекомендується віднести зокрема здійснення заходів оперативного реагування на поширення COVID-19 шляхом інформування громадян та взаємодії з ними. Поряд з цим, на орган покладається забезпечення здійснення безоплатної діагностики та тестування на COVID-19 шляхом збільшення лабораторної потужності та збільшення кількості досліджень до 100 тисяч на добу.

До повноважень органу також віднесено реалізацію заходів щодо забезпечення належного лікування COVID-19 в амбулаторних та стаціонарних умовах.

Одним з пріорітетних напрямів діяльності Національного штабу протидії біологічним загрозам проектом акту визначається забезпечення захисту медичних працівників та організація кадрового забезпечення відповідних спеціальностей.

Проектом Постанови передбачаються й інші аспекти діяльності новоствореного органу щодо протидії COVID-19.

 

Огляд підготував:

Ромашко Олександр,

3 курс, ІПКЮ, 14 група.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

717 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *