Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 30.09.2020 року

Огляд законопроектів Верховної Ради України від 17.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 30.09.2020 року:

1. Законопроект 3006а Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”

Прийнято. Даним проектом Закону передбачено внесення доповнень до Закону України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо правової визначеності надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, з метою створення в Україні законодавчої платформи щодо регулювання надання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”.

2. Законопрект № 3648 Проект Закону про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові

Прийнято. Даним проектом Закону пропонується визнати таким, що втратив чинність, Закон України “Про донорство крові та її компонентів” і прийняти новий закон щодо безпеки та якості донорської крові та компонентів крові, забезпечивши відповідність його положень вимогам європейського регулювання. Зокрема, законопроектом пропонується встановити вимоги та стандарти щодо безпеки та якості донорської крові і компонентів крові, простежуваності, гемонагляду, створити умови для імплементації принципу безоплатного добровільного донорства як фундаментальної засади ефективної діяльності національної системи крові, створити Національний реєстр донорів крові або компонентів крові, а також осіб, що не можуть бути донорами, та інтегрувати до загальної електронної системи медичного простору в Україні eHealth, тощо.

3. Законопрект №4099 Проект Закону про внесення зміни до пункту 4 Розділу X “Прикінцеві та Перехідні положення” Закону України “Про публічні закупівлі” щодо особливостей здійснення закупівель під час виборчого процесу

Прийнято в першому читанні. Даним проектом Закону пропонується доповнити пункт 4 Розділу Х «Прикінцеві та  Перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» новим підпунктом 3, яким передбачається, що до 1 січня 2022 року для здійснення закупівель окружної (територіальної) виборчої комісії може призначатися уповноважена(ні) особа (особи) на підставі рішення такої окружної (територіальної) виборчої комісії відповідно до частини десятої статті 33 Виборчого кодексу України. Метою законопроекту є врегулювання питання організації закупівельної діяльності окружними (територіальними) виборчими комісіями для своєчасного матеріально-технічного забезпечення організації та проведення виборів в Україні.

4. Законопроект № 3014 Проект Закону про електронні комунікації

Прийнято. Даним проектом Закону передбачається визначення правової основи діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру, а також прав, обов’язків та засад відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

Окрім цього, проект Закону визначає основні принципи діяльності та повноваження регуляторного органу, а також повноваження Кабінету Міністрів України, центрального органу виконавчої влади у зазначених сферах.

 

Огляд підготувала:

Чорна Вікторія,

 3 курс, ІПКЮ, 2 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». Висловлені в цій публікації думки необов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

779 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *