Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 16.09.2020 року

ТОП 3 законопроектів Верховної Ради України від 06.01.2020 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 16.09.2020:

1. Законопроект 3335-1 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

Готується на повторне перше читання. Даним законопроектом пропонується внести зміни до ряду законодавчих актів у сфері забезпечення прозорості системи розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, реалізації таких активів, а саме: уточнення процедури прийняття активів в управління Національним агентством, запровадження можливості прозорої реалізації активів Національним агентством, забезпечення участі уповноваженої особи органу з виявлення, розшуку та управління активами у процесі судового провадження.

2. Законопроект 3176 Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про публічні закупівлі” щодо закупівлі природного газу

Готується на друге читання. Проектом Закону України передбачається внести зміни до закону України «Про публічні закупівлі», спрямовані на удосконалення діючого законодавства для створення можливостей для купівлі оператором ГТС короткострокових стандартизованих продуктів газу на торговій платформі, тобто біржі, що дозволить забезпечити прозорість, вільний доступ до інформації та залучення великої кількості учасників –суб’єктів ринку природного газу. Даний проект має на меті підвищення ліквідності, розвитку оптового ринку короткострокових стандартизованих продуктів при придбанні природного газу для балансування системи, покриття власних виробничо-технічних потреб та технологічних витрат.

3. Законопроект №3717 Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про вищу освіту” щодо врегулювання освітньої діяльності у сфері вищої освіти для іноземних громадян та осіб без громадянства

Готується на повторне перше читання. Основні зміни, що пропонується внести до Закону, стосуються питаннь  мови освітнього процесу та обов’язку закладу вищої освіти забезпечити вивчення іноземними громадянами та особам без громадянства державної мови.

 

Огляд підготувала:

Чорна Вікторія,

3 курс, ІПКЮ, 2 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

1 005 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *