Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 25.08.2020 року

ТОП 5 законопроектів Верховної Ради України від 18.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 25.08.2020 року:

1. Законопроект3963. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Прийнято. Даним законопроектом передбачається підвищення мінімальної заробітної плати до 5 000 гривень на місяць починаючи з 1 вересня 2020 року. Щодо працівників бюджетної сфери, проектом закону запроваджується підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та встановлення його у розмірі 2 225 гривень.

2. Законопроект № 3659-д. Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо надання державних гарантій на портфельній основі та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.

Прийнято за основу із скороченням строку підготовки. Даним законопроектом передбачається закріплення державних гарантій щодо можливості часткового виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів банків-кредиторів, що надаються суб’єктам господарювання мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва – резидентам України, у розмірі, що не перевищує 80 відсотків загальної суми таких боргових зобов’язань. Окрім того, надаються нові можливості для Міністерства фінансів України щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом.

Окрім того, Верховною Радою України було прийнято ряд рішень щодо ратифікації міжнародних угод. Зокрема, Проект Закону про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як Позичальником та Європейським Союзом як Кредитором і Кредитної угоди між Україною як Позичальником та Національним банком України як Агентом Позичальника та Європейським Союзом як Кредитором (щодо отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 мільярда 200 мільйонів євро) 0063; Проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проєкт “Транспортний зв’язок в Україні – Фаза І”) між Україною та Європейським інвестиційним банком 0056; Проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди “Європейські дороги України ІІІ (Проєкт “Розвиток транс’європейської транспортної мережі”)” між Україною та Європейським інвестиційним банком 0055.

 

Огляд підготував:

Ромашко Олександр,

2 курс, ІПКЮ, 14 група.

 

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». Висловлені в цій публікації думки необов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

833 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *