Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 19.06.2020 року

ТОП 5 законопроектів Верховної Ради України від 18.12.2019 року

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність в умовах карантину, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 19.06.2020 року:

1. Законопроект № 3636 Проект Закону про внесення змін до розділу ІІ “Прикінцеві положення” Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)” (щодо продовження строку дії у зв’язку із загрозою зростання захворюваності населення на коронавірусну хворобу (COVID-19)

Прийнято. Даним проектом закону пропонується продовжити строк дії Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)» до 01 січня 2021 року, з метою забезпечення  доступу хворих на коронавірусну хворобу громадян до ліків, а також  скорочення темпів поширення цієї небезпечної інфекційної хвороби.

2. Законопроект № 2284 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів

Прийнято. Даний проект визначає правові засади функціонування ринків капіталу та організованих товарних ринків в Україні, провадження професійної діяльності на зазначених ринках, врегульовує відносини, що виникають під час емісії та обігу цінних паперів, укладення й виконання деривативних контрактів та правочинів з ними.

Окрім цього, законопроект містить перелік відносин, на які  дія Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» не поширюється, зокрема на відносини, пов’язані з функціонуванням електронної системи закупівель відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та деякі інші.

 

Огляд підготувала:

Чорна Вікторія,

2 курс, ІПКЮ, 2 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

894 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *