«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

Перш за все – необхідно ознайомитися з договором, на підставі якого функціонує «Скарбничка». Це можна зробити звернувшись безпосередньо до відділення або онлайн наступним чином:

1. Авторизуємося в акаунті «Приват24»;

2. Переходимо на вкладку «Депозити»: «Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

3. Відкриваємо спеціальну вкладку «Скарбничка»:

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

4. Трохи нижче натискаємо «Роздрукувати договір»:

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

5. Ознайомлюємося з основними умовами вкладу 🙂

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

Так, варто відмітити, що сума вкладу змінюватиметься автоматично при зміні коштів, які знаходяться у «Скарбничці».

Тепер варто перейти до основних умов, на яких працює «Скарбничка».

Перше, що слід відзначити: «Скарбничка» – це депозит, що має певні особливості. Тим не менш, загальні правила, якими регулюються банківські вклади, поширюються і на «Скарбничку». Тобто, §3 Глави 71 Цивільного кодексу України, Положення про порядок здійснення банками України вкладних (депозитних) операцій з юридичними і фізичними особами та деякі інші нормативно-правові акти поширюють свою дію на даний вклад. Також це автоматично захищає Ваш вклад Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, про який ми писали раніше (ПОСИЛА)

По-друге, необхідно звернути увагу на умови, з якими автоматично погоджується особа, яка використовує «Скарбничку»:

  • Клієнт підписанням цієї Заяви дає згоду на обробку Банком своїх персональних даних з метою та на умовах, що зазначені в Договорі. Клієнт підтверджує, що його проінформовано про права, пов’язані зі зберіганням та обробкою персональних даних, про цілі збору даних, осіб, яким передаються персональні дані.

 

  • Своїм підписом Клієнт підтверджує, що вся надана інформація є вірною, та зобов’язується повідомляти Банк про всі зміни не пізніше 15 календарних днів з моменту їх виникнення. Для підвищення безпеки обслуговування рахунків Клієнт не заперечує проти фотографування та інформування його про стан рахунку повідомленням через e-mail, Систему Приват24, SMS, інші електронні канали або дзвінком з Банку.

 

  • Клієнт підтверджує, що відкритий у Банку рахунок не буде використовуватися у підприємницькій чи незалежній професійній діяльності.

 

  • Перед підписанням договору про відкриття депозитного рахунку Клієнт ознайомився з довідкою про систему гарантування вкладів, з розміром гарантованої суми відшкодування за вкладами та переліком умов, за яких Фонд не відшкодовує кошти, відповідно до ст. 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

 

  • З довідкою про систему гарантування вкладів фізичних осіб знайомлений(а) __________________ підпис. Подальше ознайомлення з актуальним варіантом довідки Клієнт здійснює самостійно на сайті pb.ua розділ Фонд гарантування вкладів.

 

  • Сторони узгодили, що Банк направляє Клієнту примірник Заяви в особистий акаунт Клієнта у системі Приват 24.

 

Також для себе варто відзначити усі наявні реквізити банку, які можуть знадобитися в ситуаціях, коли необхідних є офіційне звернення до іншої сторони за договором. Дана інформація знаходиться наприкінці Договору:

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

Ну і на завершення, ще декілька важливих умов функціонування «Скарбнички»:

  • Клієнт має можливість достроково знімати кошти зі «Скарбнички» повністю або частково;

 

  • Часткове зняття коштів зі «Скарбнички» не припиняє дії договору вкладу, однак призводить до втрати накопичених відсотків:

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

  • Повне зняття коштів призводить до припинення дії договору банківського вкладу. За даних обставин відсотки виплачуються за зменшеною процентною ставкою – 0.01% річних. В разі нового зарахування коштів до «Скарбнички» автоматично буде укладено договір від нової дати;

 

  • «Скарбничку» можна поповнювати в будь-який зручний для Вас час на будь-яку суму;

 

  • Механізм нарахування процентів: нараховуються кожний календарний день. В разі поповнення суми вкладу, відсотки нараховуватимуться на збільшену суму, починаючи з наступного робочого дня після поповнення;

 

  • Проценті можна отримати після завершення строку дії вкладу (один рік за замовчуванням). Дострокове зняття, як вже зазначалося, призводить до зменшення розміру відсотків, які підлягають сплаті Клієнтові;

 

  • Отримані Клієнтом проценти є доходом, який підлягає оподаткуванню в розмірі 18 % (податок на доходи фізичних осіб) та 1,5% (військовий збір). Дані податки банк самостійно відраховує з належних до сплати відсотків;

 

  • В разі, якщо строк дії вкладу продовжується на новий період (особою або автоматично, в разі залишення коштів на «Скарбничці» після закінчення строку дії попереднього вкладу), вже нараховані відсотки автоматично зараховуються до суми вкладу;
  • «Скарбничка підключається лише для національної валюти – гривні;

 

  • Процентна ставка не змінюється протягом дії вкладу, однак може бути змінена під час автоматичного укладання договору на ще один період (ще на рік);

 

  • «Скарбничка» може бути пов’язана з декількома Вашими картками будь-якому призначення, які, однак, мають бути лише гривневі.

 

Якщо Вас зацікавив даний інструмент, рекомендуємо дослідити можливі способи поповнення «Скарбнички», які також розташовуються у наведеній вище вкладці («Депозити» – «Скарбничка»):

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

Не позбавлена дана система і т.зв. «мотиваторів», до яких належить можливість встановлювати мету накопичування. Дана послуга дозволяє відстежувати стан досягнення мети та відстежити час, який лишився, що може суттєво допомогти в її реалізації:

«Скарбничка – депозит, в усіх розуміннях»

Від себе можемо додати лише одне – «Скарбничка» є ефективним фінансовим інструментом накопичення коштів, що неодноразово було перевірено нами особисто. Більш того, користь від використання даної системи прямо пропорційна усвідомленню правил її функціонування. Тож радимо почати використовувати «Скарбничку» (або продовжити використання, але вже з наявними знаннями).

 

 

Підготував:                                                                                    Трофімов Богдан

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». Висловлені в цій публікації думки необов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

1 247 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *