Огляд законодавчих змін від Уряду на 22.04.2020 року

Програма діяльності Кабінету Міністрів України - чи реально втілити в життя?

У зв’язку з поширенням коронавірусного захворювання COVID-19, Кабінет Міністрів України вживає надзвичайних заходів, що знаходить своє вираження у процесі нормотворення з результатами якого Вас ознайомить Юридична клініка. Таким чином, пропонуємо до вашої уваги огляд законодавчих змін від 22.04.2020 року.

       1. Розпорядження від від 22 квітня 2020 р. № 436-р. Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво (асигнування 2016 р.) (проект “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб”).

Прийнято. Даним розпорядженням схвалюється проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про фінансове співробітництво. В рамках даної угоду передбачається залучити фінансові асигнування в обсязі 25,5 млн євро на житло для внутрішньо переміщених осіб.

Окрім того, Кабінетом Міністрів України прийнято рішення щодо продовження загальнонаціонального карантину до 11 травня включно. Стан надзвичайної ситуації продовжується до 11 травня.

Уряд також схвалив Постанову «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», відповідно до якої на період встановлення карантину та протягом 30 днів після закінчення такого періоду дозволяється залучення працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам без проходження відповідних медичних оглядів. Окрім того, даною Постановою передбачається можливість здійснення ізоляції особи з використанням електронного сервісу “Дій вдома”, регламентується, поліпшення контролю за особами, що перебувають в стані самоізоляції та обслуговування осіб з підозрою на COVID-19.

Окрім того, Кабінетом Міністрів України було прийнято Постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1101 і від 1 квітня 2020 р. № 251»,  відповідно до якої передбачається здійснити виплату одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1 000 гривень окремим категоріям населення з числа одержувачів державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю (крім осіб з їх числа, які одночасно з такою допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”), одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, одержувачів тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, відповідно до Порядку виплати одноразової грошової допомоги у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення.

 

Огляд підготував:

Ромашко Олександр,

2 курс, ІПКЮ, 14 група.

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». Висловлені в цій публікації думки необов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

663 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *