Summer time!

Summer time!

Погана новина для тих, хто любить зайву годину поніжитися у ліжку під чарами Морфею, адже на цих вихідних відбудеться перехід на літній час!

Про перехід на літній час, шляхом переведення годинникової стрілки на 1 годину вперед, повідомляє Департамент технічного регулювання та метрології Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

«29 березня 2020 року о 3 (третій) годині за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед. Гаджети та електронні пристрої, які підключені до мережі інтернет автоматично переходять на новий час», – зазначається у повідомленні.

Зазначимо, переведення годинників регламентується Постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509-96-п «Про порядок обчислення часу на території України». Згідно з Постановою на території України визначено такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки: в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед. Відповідні положення враховують порядок обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року.

Нагадаємо, що Європейський парламент неодноразово звертав увагу на питання про скасування переходу на літній та зимовий час. З цього приводу 26.03.2019 року навіть прийняли рішення, щоб скасувати перехід на літній час в Євросоюзі з 2021 року. Але остаточно дане питання не врегульовано. Цікаво, що в Україні теж існує випадок, коли Верховна рада України прийняла Постанову про зміну порядку обліку часу в Україні від 20.09.2011 р., яка скасовувала перехід на зимовий та літній час. Однак вже 18.10.2011 р. Верховна Рада Україна прийняла постанову «Про визнання такої, що втратила чинність, постанови Верховної Ради України «Про зміну порядку обчислення часу на території України».

 

Автор: Мельник Марія

Цю публікацію підготовлено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору». Висловлені в цій публікації думки необов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

772 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *