ЗА ЯКИХ ОБСТАВИН НЕОТРИМАННЯ КОПІЇ СУДОВОГО РІШЕННЯ ВВАЖАЄТЬСЯ ЙОГО ВРУЧЕННЯМ?

ЗА ЯКИХ ОБСТАВИН НЕОТРИМАННЯ КОПІЇ СУДОВОГО РІШЕННЯ ВВАЖАЄТЬСЯ ЙОГО ВРУЧЕННЯМ?

Колегією суддів Касаційного адміністративного суду у справі № П/811/13/17 було задоволено касаційну скаргу щодо порушення норм процесуального права судом апеляційної інстанції, а саме у частині можливості ознайомлення скаржника з ухвалою цього суду за допомогою Єдиного державного реєстру судових рішень. На думку суддів Верховного Суду, цей аргумент суперечить ст. 19 Конституції України, де зазначено, що ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Також апеляційним судом було зазначено, що ухвалу скаржнику вручено належним чином, оскільки поштове відправлення з цією ухвалою повернуто «за закінченням встановленого терміну зберігання». Але відповідно до ст. 251 Кодексу адміністративного судочинства України повернення рекомендованих листів з відміткою «за закінченням встановленого терміну зберігання» не прирівнюється до вручення судового рішення.

З повним текстом постанови Колегії суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду у справі № П/811/13/17 можна ознайомитися за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/84076775

Окрема думка студента-клініциста:

Мельник Марія, 2 курс:

«Виклавши цю позицію, Верховний Суд у такий спосіб став на захист права учасників судового процесу належним чином ознайомитися з судовим рішенням та в результаті належним чином реалізувати своє право на перегляд справи. Таким чином, Верховний суд забезпечив однакове застосування норм, що стосуються виключного переліку обставин за яких неотримання копії судового рішення при наявності окремих обставин вважається його врученням.»

 

 

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

958 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *