Нова позиція Верховного Суду!

А ви вже бачили нашу нову рубрику?
Нова позиція Верховного Суду!Нарешті дочекалися- п’ятниця! Читайте нову позицію Верховного суду!

Нова позиція Верховного Суду!Верховний Суд у справі № 711/6330/17-ц став на захист ветеранів війни, які мають інвалідність і підтвердив їх право на безоплатний проїзд у міському транспорті.

Відповідно до статті 38-1 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» («інваліди І групи мають право на безплатний проїзд у пасажирському міському транспорті (крім таксі). Звуження змісту та обсягу права осіб з інвалідністю на пільговий проїзд транспортом не допускається). Крім того, суд зауважив що вибрана категорія осіб має право на безоплатний проїзд, зокрема, автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних та міжобласних, незалежно від відстані та місця проживання, оскільки це право випливає з п. 7 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». У цій справі Верховний Суд ще раз нагадав, що між перевізником та пасажиром, який користується пільговим проїздом укладається договір перевезення. І такий договір вважається укладеним з моменту посадки в автобус. Пасажиру достатньо пред’явити водієві автобуса посвідчення встановленого зразка.
З повним текстом постанови Великої Палати Верховного Суду у справі №572/1762/15-ц можна ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74926901.

Нова позиція Верховного Суду!Окрема думка студента-клініциста:
Микитюка Олександра, 3 курс:
“Ставши на цю позицію, Верховний Суд користуючись принципами правової передбачуваності, справедливості та законності довів, що особа, яка виконала свій національний або інтернаціональний обов’язок і отримала інвалідність потребує особливого ставлення з боку держави та суспільства. Проголошені в Законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» є проявом захисту незахищених верств населення, що відповідає завданням соціальної держави.”

#в_ногу_з_практикою #нашновийпроект #практикавс #новіпозиції#нашідумки

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

1 090 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *