Нова позиція Верховного Суду!

А ви вже бачили нашу нову рубрику?
 Нова позиція Верховного Суду! Чим зайнятися у четвер?! Читайте нову позицію Верховного суду!

Нова позиція Верховного Суду!Встановлено новий порядок нарахування пені за несплату або несвоєчасну сплату аліментів.

Так, згідно з новою правовою позицією Великої Палати Верховного Суду по справі №572/1762/15-ц від 25 квітня 2018 року при обчисленні загальної суми пені за прострочення сплати аліментів ураховується сума несплачених аліментів та кількість днів прострочення. Оскільки аліменти нараховуються щомісячно, строк виконання цього обов’язку буде різним, отже і кількість днів прострочення також буде різною залежно від кількості днів у місяці. Тобто, пеня за прострочення сплати аліментів повинна нараховуватися на всю суму несплачених аліментів за кожен день прострочення її сплати, а її нарахування не обмежується тільки тим місяцем, у якому не проводилося стягнення.
З повним текстом постанови Великої Палати Верховного Суду у справі №572/1762/15-ц від 25 квітня 2018 року можна ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/75296544.

Нова позиція Верховного Суду!Окрема думка студента-клініциста:
Іванова Аліна, 3 курс:
“Тепер за кожний місяць прострочення ми будемо окремо нараховувати пеню, починаючи з моменту прострочення і закінчуючи моментом подачі позову про стягнення аліментів, що, на мій погляд, є більш справедливим і логічним. Адже обов’язок по сплаті аліментів на особу покладається щомісячно. Тож, кожен місяць прострочення створює новий епізод порушення права дитини на її фінансове утримання, а тому і відповідальність має бути встановлена за кожний місяць несвоєчасної сплати аліментів окремо (враховуючи перший день прострочення і момент подачі позову). Таким чином, це зможе створити більш дієвий механізм впливу на неплатників аліментів, адже нарахована за новою формулою Верховного Суду пеня на заборгованість по аліментам буде більшою у порівнянні з тією, яку ми б рахували, керуючись старими правовими позиціями.”

#в_ногу_з_практикою #нашновийпроект #практикавс #новіпозиції#нашідумки

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

961 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *