Відбулася зустріч “Правового простору” з Юридичною клінікою НЮУ та АЮК України

Відбулася зустріч "Правового простору" з Юридичною клінікою НЮУ та АЮК України

21.10.2016 у Харкові у Юридичній клініці НЮУ імені Ярослава Мудрого відбулася трьохстороння зустріч представників «Правового простору» Анни Мартинюк та Володимира Орловського та представника Асоціації юридичних клінік України Галая Андрія Олександровича, та команди Юридичної клініки НЮУ імені Ярослава Мудрого.

Представники ЮК НЮУ ім. Ярослава Мудрого відвідали міжнародну конференцію "Посилення правової спроможності громад", де мали нагоду познайомитися з Анною Мартинюк, представником ІРЦ Правовий простір та обговорити тенденції функціонування сайтів юридичної тематики в Україні, зокрема мова йшла про ресурси для безоплатної правової допомоги.

Відбулася зустріч "Правового простору" з Юридичною клінікою НЮУ та АЮК України

Після напруженої роботи коференції представники Юридичної клініки НЮУ ім. Ярослава Мудрого, ІРЦ Правового простору та АЮК України організували зустріч у приміщенні Юридичної клініки для продовження обміну досвідом у форматі трьохсторонньої зустрічі преставників трьох організацій. Головною метою зутрічі було обговорення нагальних питань функціонування інформаційних ресурсів та обміну досвідом з колегами із ІРЦ "Правовий простір". 

Відбулася зустріч "Правового простору" з Юридичною клінікою НЮУ та АЮК України

Головним питанням був обмін досвідом у веденні інформаційних ресурсів. Анна Мартинюк розпочала зустріч з питання цільової аудиторії сайту та методики її визначення. За її словами, визначити аудиторію допомогає ідея сайту та ті принципи (фундамент), які заклали в сайт засновники. Лише за рахунок розуміння ідеї сайту та поглядів засновників, можливо вести мову про написання новин та юридичних статей, які мають бути визначені по тематикі та написані якомога простішою мовою, з розбиванням великих текстів на підтексти, вставки тематичних зображень та обовязкових елементів – втупу, основної частини, висновків. Було обшоворено і можливості щодо покращення якості контенту та збільшення аудиторії сайту. Було вирішено розробити критерії прийнятності для публікацій на сайті АЮК України для посилення ініцативності для публікації матеріалів про клінічний рух України. Цікаві приклади із практики  «Правового простору» надихнули організаторів ввести нові традиції в клінічний рух України, які мають посилити становище юридичних клінік та АЮК України в цілому.

Замковий Володимир

Автор : Замковий Володимир

1 882 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *