15 років: День народження Юридичної клініки

15 років: День народження Юридичної клініки

Все почалося давно, далекого осіннього теплого дня 2006 році. Саме 3 жовтня Юридична клініка відчинила свої двері, відкрила серце для подальших звершень і почала довгу історію клінічної діяльності в стінах рідної Alma Mater. Протягом довгих та незабутніх 15 років, приймає до своєї команди амбітних, креативних, енергійних, працьовитих і цілеспрямованих студентів. Всіх їх обєднує одне – прагнення допомагати соціально незахищеним верствам населенням і вдосконалювати свої знання, закріплюючи теорію цікавою практикою. За ці насичені справами роки Юридична клініка професійно зростала і набула значного статусу між студентства і населення.

Що ж такого памятного було зроблено за ці 15 неперевершених років? 15 років клініки – це про:

– тисячі задоволених клієнтів та професійно написаних консультацій та складених документів;

– реалізовані проекти, які надали гарну можливість студентам-правникам удосконалити практичні і теоретичні навички;

– гучні перемоги команди студентів-клініцистів у різноманітних конкурсах;

– вдале партнерство з судами, управлінням юстиції, регіональними центрами з надання безоплатної правової допомоги та адвокатськими спільнотами для поліпшення доступу громадян до отримання правової допомоги;

– впровадження нових продуктивних навчальних дисциплін, які познайомили студентів із нюансами захисту прав людини в ЄСПЛ та особливостями судової системи України, а також покращили навички у сфері фінансової грамотності та надання консультацій;

– десятки захоплюючих юридичних кіно-вечорів у теплій компаній студентів в межах «Юридичного клінічного кіноклубу»;

– десятки проведених інтерактивних правопросвітніх заходів і лекцій для соціально незахищеним верствам населення;

– сотні майстерно написаних статей, які здатні дати відповідь на будь-які правові питання.

Говорячи про здобутки Юридичної кліники, варто згадати про дуже важливий фактор – людський. Саме завдяки дружній команді та професійному керівництву, яке допомагало та навчало всьому, Юридична клініка має такі досягнення.

Заснування, становлення, розвиток – всі ці етапи пройшла Юридична клініка, але є впевненість у тому, що попереду ще дуже багато звершень та можливостей, якими вона неодмінно скористається.

За ці довгих 15 років енергійним колективом Юридичної клініки було організовано безліч корисних заходів, які всебічно розвивали правову культуру студентів. Варто згадати лише освітню панель Юридичної клініки в рамках ІV Харківського міжнародного юридичного форуму, де студенти мали можливість поспілкуватися із представниками Юридичних клінік з усіх куточків України, відкрити для себе невеличкі лайфхаки щодо організації клінічного процесу та ознайомитися із шляхами реалізації грантового проекту «Трансформація фінансового сектору». Назавжди у серцях студентів залишили відбиток жваві дискусії на науково-практичних конференціях, мотивуючі тренінги та тімбілдінги, проведені Всеукраїнські тижні права, протягом яких були знайдені відповіді на всі турбуючи правові питання, а також пізнавальні лекції від правового клубу «Pravocator».

Звичайно, неможливо оминути увагою неперевершений результат Юридичної клініки на Міжнародних змагання з консультування клієнтів імені Льюїса М. Брауна та Фореста С. Мостена в Канаді, на яких клініцисти гідно представляли Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

Окремої сторінки потребує найочікуваніший масштабний проект «Волонтер у суді», який надає можливість студентам-правникам поринути в атмосферу судової системи та набути практичний досвід.

15 років – це, безумовно, не кінець, а лише перша сторінка історії клінічної діяльності. Тому у подальшому Юридична клініка планує залучати все більше молодих енергійних кадрів до практичної діяльності; активно примножувати здобуті знання; розширювати правову тематику серед населення і студентів, налагоджуючи потенційні зв’язки із однодумцями, а також реалізовувати круті проекти і впроваджувати нові цікаві дисципліни.

Далі-більше! Не вагайтесь – долучайтесь і станьте невід’ємної частиною проактивної молоді нашого університету!

З Днем Народження, Юридична клініко!

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

335 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *