Найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 01.12.2020 року.

ТОП-5 правових актів за які проголосували 19.12.2019 року.

Верховна Рада України продовжує провадити законопроектну діяльність, а з її результатами Вас і надалі ознайомлює Юридична клініка, тому пропонуємо до вашої уваги найцікавіші законопроекти Верховної Ради України від 01.12.2020 року:

1. Законопроект № 3695. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною.

Прийнято в першому читанні. Проектом акта передбачається внесення змін до трудового законодавства щодо забезпечення рівних можливостей батьків щодо догляду за дитиною. Зокрема, законопроектом пропонується введення відпустки при народженні дитини тривалістю до 14  календарних днів, що оплачується за рахунок роботодавця.

Окрім того, проектом акта передбачається урівняти працівників обох статей у праві отримання відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та додаткової відпустку у встановлених законом випадках. Пропонується також закріплення можливості встановлення скороченої тривалості робочого часу для чоловіків, які мають дітей віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, та батьків, що виховують дітей без матері.

2. Законопроект № 4439-д. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій.

Прийнято. Даним законопроектом передбачається визначення граничних обсягів доходів, неперевищення яких є однією з умов застосування суб’єктами спрощеної системи оподаткування відповідних груп платників єдиного податку та скасування штрафних санкцій за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів в РРО.

Окрім того, проектом акту пропонується відтермінування до 1 січня 2022 року обов’язкового застосування РРО для фізичних осіб – підприємців, для яких застосування РРО передбачається обов’язковим згідно з законодавством.

3. Законопроект № 3527. Проект Закону про внесення змін до статті 5 Закону України “Про гуманітарну допомогу”.

Прийнято в першому читанні. Даним законопроектом передбачається внесення змін до Закону України “Про гуманітарну допомогу” щодо розширення повноважень Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо визнання гуманітарною допомогою вантажів вагою до 12 тонн.

4. Законопроект № 3573. Проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю” щодо підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги.

Прийнято в першому читанні. Даним законопроектом передбачається збільшення на 50% державної соціальної допомоги дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів.

Огляд підготував: Ромашко Олександр, 3 курс, ІПКЮ, 14 група.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

577 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *