Нова позиція Верховного Суду!

А ви вже бачили нашу нову рубрику?

Нова позиція Верховного Суду!Всім продуктивного понеділка! Читайте нову позицію Верховного Суду. Нова позиція Верховного Суду!Нова позиція Верховного Суду!Нова позиція Верховного Суду!

Нова позиція Верховного Суду! Аліменти на студента.

Батько звернувся із касаційною скаргою до Верховного суду. Друга судова палата Касаційного цивільного суду(далі – КЦС), розглянувши скаргу у справі № 559/379/17-ц, залишила без змін попередні судові рішення. КЦС звернув увагу на те, що відповідно до ст. 199 Сімейного кодексу, батьки повинні матеріально допомагати повнолітній дитині за наявності таких юридичних фактів: досягнення дочкою, сином віку, який перевищує 18, але є меншим 23 років; продовження ними навчання; потреба у зв’язку з цим у матеріальній допомозі; наявність у батьків можливості надавати таку допомогу.

Нова позиція Верховного Суду!Окрема думка студента-клініциста:
Віталій Григор’єв , 3 курс:
“На мою думку, ця правова позиція Верховного Суду є актуальною у зв’язку із збільшенням розміру аліментів. Суд звернув увагу на складову ст. 199 Сімейного кодексу, і зазначив, що аліменти можливо стягнути, якщо наявні усі юридичні факти, зазначені вище. Отже, батьки повинні не тільки звертати увагу на ч.2 ст. 51 Конституції України і ст. 180 Сімейного кодексу, де зазначений обов’язок батьків утримувати дітей до їх повноліття, але й знати, що ст. 199 Сімейного кодексу подовжує цей обов’язок до 23 років, якщо дитина навчається і потребує матеріальної допомоги, і за свої становищем батьки можуть надавати матеріальну допомогу.”

#в_ногу_з_практикою #нашновийпроект #практикавс #новіпозиції#нашідумки

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

824 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *