8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

Захід зібрав велику кількість гостей, зацікавлених у діяльності юридичного клінічного руху, його розвитку та перспективах співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування у сфері надання безоплатної правової допомоги незахищеним верствам населення, серед яких були присутніми проректор В`ячеслав Васильович Комаров, керівники юридичних клінік Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Євген Єгоров та Харківського національного університету внутрішніх справ Елла Вакулович, представники Харківського окружного адміністративного  суду Ірина Зарубіна та суддя Олена Ізовітова-Вакім, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Харківській області Олена Ночовкіна, Координаційний центр надання правової допомоги Харківської та Луганської області представляла Марина Старовойтова, а також представники юридичної спільноти м. Харкова, наші викладачі, доцент кафедри господарського права Ірина Сєліванова та доцент кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права, заступник директора Інституту підготовки кадрів для органів юстиції України Валерій Оболенцев та студенти Університету.
8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

Нашим гостям була влаштована невеличка екскурсія Інститутом прокуратури і кримінальної юстиції, що надала змогу ознайомитися з матеріальною базою Юридичної клініки та специфікою її роботи. Зокрема, керівник клініки Віктор Янишен розповів про категорії та кількість розглянутих клініцистами справ, основні джерела надходження звернень та категорії осіб, які зверталися з проблемними питаннями. Не обійшлося і без традиційної фотосесії. Окрім того, гості мали змогу познайомитися з самими студентами-консультантами, їх помічниками та випускниками клініки. Цікаво, що під час заходу, до нас завітав клієнт, якому надали консультацію.

8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

За старою нашою традицією, офіційна частина проводилася у формі засідання «круглого» столу, де кожен з присутніх у  дружній обстановці мав можливість висловити власну думку, зауваження, побажання щодо актуальних проблем та перспектив розвитку як загальнодержавного клінічного руху, так і саме нашої Юридичної клініки.

Розпочав урочисту частину керівник Юридичної клініки, Голова правління Асоціації юридичних клінік України Віктор Янишен.

8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

В`ячеслав Васильович Комаров підкреслив важливість існування клінічного руху, його перспектив як навчально-практичної складової для студентів-правників, основоположного значення клініки для формування умінь практичного використання норм права. Представник адміністрації Інституту прокуратури та кримінальної юстиції, де наразі базується Юридична клініка, заступник директора Інституту прокуратури та кримінальної юстиції Олексій Зайцев також зазначив, що адміністрація Інституту з гордістю ставиться до «сусідства» з Юридичною клінікою, радіє тому, що студентство Інституту  має змогу найбільш повного доступу до клінічної освіти, розвитку власних практичних здібностей.

8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

Найбільш резонансними питаннями, що обговорювалися на «круглому столі» стали проблеми розвитку клінічної освіти, правового регулювання статусу юридичних клінік як надавачів безоплатної правової допомоги, спеціалізації діяльності юридичних клінік  і клінічної освіти та багато інших.

Після завершення офіційної частини гості та клініцисти Юридичної клініки перейшли до «базового» приміщення клініки – аудиторії 104, де продовжили обговорення важливих та нагальних питань клінічної діяльності за чашкою гарячої кави зі смачними тістечками.

8 грудня Юридична клініка провела День відкритих дверей!

В цілому, захід перевершив всі очікування та ще раз підтвердив наскільки важливою є щоденна праця Юридичної клініки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого не лише як навчального підрозділу та захисника прав його відвідувачів, але і як важливого інституту з виховання та формування особистості, громадянина, юриста.

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

1 579 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *