Чи заслуговує студент на субсидію?

Чи заслуговує студент на субсидію?

Не всі ВНЗ про це інформують, але студенти, які проживають в гуртожитку, мають право на оформлення субсидії.

Основним завданням студента, як відомо, є навчання. Це свідчить про те, що він наврядчи є достатньо матеріально забезпеченим. Крім цього, недавно з’явилася інформацію про збільшення оплати за проживання у гуртожитку майже вдвічі. Звичайно, зважаючи на це, набуло актуальності питання щодо оформлення субсидії.

З чого почати?

         Розпочати слід із збору наступних документів:

1. Довідки про доходи(видається у Стипендіальному відділі — вул. Пушкінська, 77, ауд. 116);

2. Довідки про склад сім’ї(надається паспортистом вашого гуртожитку).

Отримавши вищезгадані документи, їх необхідно надати до планово-фінансового відділу(вул. Пушкінська, 77, ауд. 118).

Що робити з готовими документами?

Після оформлення документів їх необхідно подати до територіального підрозділу Центру надання адміністративних послуг у відповідному районі міста(районі розташування вашого гуртожитку) разом із копією паспорта та ідентифікаційного коду з наступним заповненням декларації про доходи і подання заяви у вищезгаданий орган.

Режим очікування: «on».

Після чого очікуємо обчислення субсидії та перерахунку фінансування. Ця процедура займе деякий час, оскільки, повинно бути здійснено розподіл коштів спочатку між районами, а тоді між вузами.

Важливі деталі.

Проте, принаймні за півроку проживання у гуртожитку ви змушені заплатити, щоб на вашому рахунку не було заборгованості на момент нарахування субсидії.

Для тих, хто вже оплатив проживання у гуртожитку.

Субсидію можуть оформити також і студенти, які вже оплатили за рік проживання у гуртожитку, однак вона нараховуватиметься на наступні платежі. Тобто наступного року ви заплатите менше на відповідну суму.

ПРИМІТКА:

Дані питання регулюються

Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, міністерство соціальної політики України, міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку надання вищими навчальними закладами державної та комунальної форм власності органам праці та соціального захисту населення інформації про розмір плати за житлово-комунальні послуги, для оплати яких особам, що проживають у студентських гуртожитках, надається субсидія».

Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства Фінансів України, міністерства охорони здоров’я України «Про встановлення граничного розміру плати за проживання в студентських гуртожитках вищих навчальних закладів державної та комунальної форм власності».

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. N 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 р. N 1050 «Про заходи щодо подальшого вдосконалення надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

2 057 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *