Заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе відвідав Юридичну клініку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе відвідав Юридичну клініку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе 17 серпня, в ході одноденного робочого візиту на Харківщину, відвідав Юридичну клініку Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. У цьому заході також брали участь проректор Університету В.В.Комаров, начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області О.В.Чурсін, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Харківській області І.В.Левченко, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Харківській області О.В.Ночовкіна, директор Інституту прокуратури та кримінальної юстиції І.В.Бенедик. Керівник Юридичної клініки В.Янишен ознайомив гостей з структурою Юридичної клінки, організацією її діяльності, досягненнями та перспективами розвитку.

Як підкреслив Гія Гецадзе в ході ознайомлення з Юридичною клінікою: «Існування при українських університетах правового спрямування юридичних клінік – це можливість для студентів отримати реальну практику, а для громадян – шанс отримати якісну правову допомогу. Саме в таких умовах формується професіоналізм юристів».

Заступник Міністра юстиції повідомив присутніх про новий проект Міністерства юстиції спільно з USAID «Я маю право», спрямований на підвищення юридичної грамотності громадян, першим етапом якого стане проведення роз’яснювальної роботи за трьома блоками: права у сфері правосуддя, захист права власності і протидія корупції. До проекту будуть залучені місцеві органи влади, ЗМІ, органи комунікації Міністерства юстиції, а також волонтери. Заступник Міністра юстиції висловив впевненість, що Університет та Юридична клініка долучаться до цієї роботи.

Токарь Яна

Автор : Токарь Яна

2 114 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *