Право для школярів – клініцисти навчають

Право для школярів – клініцисти навчають

У рамках Всеукраїнського тижня права присвяченого захисту прав та свобод людини і громадянина консультантами Юридичної клініки з чудовим зимовим настроєм було проведено правопросвітницькі заходи для школярів.

Працювали з дітьми Горбачевська Тамара, Харченко Денис та Назарій Жданюк.

Темою першого обговорення, проведеного разом з учнями 11 класу гімназії №14 стала відповідальності неповнолітніх, що є дуже актуальним саме для дітей шкільного віку. Між спікерами та слухачами створилась тепла та невимушена атмосфера, що привела до плідної співпраці під час заняття. У ході заходу дітям було надано інформацію про особливості відповідальності неповнолітніх у кримінальному, адміністративному та цивільному законодавстві.

Право для школярів – клініцисти навчають

Учні проявили живий інтерес до теми і задавали зовсім «недитячі» запитання, чим приємно здивували консультантів. Зокрема, цікавились межами необхідної оборони при нападі зловмисників та особливостями призначення покарання при їх перевищенні. Також студенти провели екскурс щодо основних прав неповнолітніх при затриманні органами поліції. Поспілкувались наші консультанти з дітьми також і на тему ролі батьків і гарних взаємовідносин з ними як запоруки зменшення кількості злочинів серед неповнолітніх.

Ще один захід було проведено разом із Харківською обласною бібліотекою для юнацтва. Наші консультанти познайомили учнів старших класів шкіл з професією юриста. Цікавим для дітей став практичний досвід студентів, який вони отримують у Юридичній клініці. Учням було цікаво, як клініцисти спілкуються з клієнтами, надають консультації та роз’яснення. Найбільше захоплення викликала тема реальних життєвих ситуацій клієнтів, які приходять до Юридичної клініки. Діти були вражені розмаїттям справ, які студенти розглядають кожного дня.

Маємо надію, що усі учасники організованих заходів отримали нову корисну правову інформацію та усвідомили важливість правової обізнаності. Упевнені, що не тільки ми отримали чудові та приємні емоції під час спілкування, а й учні пішли додому з гарними враженнями.

Джулія Липало

Автор : Джулія Липало

2 256 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *