XVI Всеукраїнська науково-практична конференція вчених, практикуючих юристів, аспірантів і студентів «Актуальні шляхи вдосконалення українського законодавства»

XVI Всеукраїнська науково-практична конференція вчених, практикуючих юристів, аспірантів і студентів «Актуальні шляхи вдосконалення українського законодавства»

Незламність українського духу проявляється в різних аспектах життя нашого народу: як на фронті, так і в науці. 19 листопада 2022 року відбулась ⅩⅤⅠ Всеукраїнська науково-практична конференція. Проведення таких заходів дозволяє розвивати правове суспільство та свідомість, навіть в умовах воєнного стану.

Великий внесок у проведення конференції зробило керівництво університету: ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого — Анатолій Гетьман  і проректор із навчально-методичної роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого — Олег Ярошенко.

Влучно зазначив Олександр Баранов, виконуючий обов’язків директора Координаційного центру з надання правової допомоги,: «Ми обговорюємо ті проблеми, які існують, проблеми, які пов’язані з війною, з тим станом, який сьогодні є. Але водночас ми дивимось в майбутнє і вже обговорюємо, що буде після закінчення війни і що нам необхідно буде для розбудови нашого суспільства.  І ці знання, цей досвід стане в нагоді всім нашим колегам, хто сьогодні буде долучений до конференції, хто буде читати доповіді, хто буде використовувати ці практичні, теоретичні напрацювання, які сьогодні будуть».

Учасниками конференції було досліджено надзвичайно важливі та цікаві теми, а саме значну увагу звернули на врегулювання проблем застосування норм міжнародного гуманітарного права та колізій, що наявні у законодавстві національного рівня.

Юридична клініка Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого як засновник конференції висловлює щиру подяку надійним і незламним партнерам:

– Координаційному центру з надання правової допомоги;

– Регіональному центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Луганській та Харківських областях;

– Раді адвокатів Харківської області;

– Громадянській організації «Центру розвитку правничої клінічної освіти».

Учасниками конференції багато уваги було приділено проблемам застосування норм міжнародного гуманітарного права та прогалинам національного законодавчого регулювання. Також була велика кількість актуальних доповідей щодо врегулювання правових питань в умовах воєнного стану.

Даний захід зміг успішно об’єднати науковців, практикуючих юристів, адвокатів, викладачів і студентів, які наразі знаходяться в різних точках України та світу. Зокрема, у заході брали участь представники таких університетів, як Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний університетім. Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Національний авіаційний університет,  Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Харківський національний університет внутрішніх справ, Державний торговельно-економічний університет, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Державний податковий університет (м. Ірпінь), Західноукраїнський національний університет тощо.

Отже, XVI Всеукраїнська науково-практична конференція вчених, практикуючих юристів, аспірантів і студентів «Актуальні шляхи вдосконалення українського законодавства» змогла об’єднати різні погляди науковців, практикуючих юристів, майбутніх правників з однією метою – розбудови міцної та демократичної держави Україна.

Більш детально ознайомитися із науковими доробками Ви маєте можливість за посиланням:

http://legalclinic.nlu.edu.ua/wp-content/uploads/zbirnyk-tez-naukovyh-dopovidej-i-povidomlen-xvi-vseukrayinskoyi-naukovo-praktychna-konferencziya-vchenyh-praktykuyuchyh-yurystiv-aspirantiv-ta-studentiv.pdf

Avatar

Автор : Потапова Лоліта

242 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *