Посилення соціальних гарантій дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.

ЗА ПРОПУСКИ УЧНЯМИ ШКОЛИ ЇХ БАТЬКІВ МОЖЕ ЧЕКАТИ ШТРАФ

Держава – гарант захисту населення з багатьох питань, одним з яких є соціальне спрямування. З цього питання багато дискусій щодо спроможності держави виконувати його в повному обсязі, а тому сьогодні є нагода прокоментувати даний проект.

Основним завданням даного законопроекту його автори визначають підвищення рівня соціального захисту дітей, батьки яких загинули (пропали безвісти), померли захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України. Досягнення даних цілей передбачається шляхом наступних змін до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про дитяче харчування» щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, батьки яких загинули (пропали безвісти), померли захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України, а саме доповнити:

– «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають державні і комунальні заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) чи фахової перед вищої освіти, забезпечують безкоштовним харчуванням дітей, на яких поширюється чинність цього Закону»

– «дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

До того ж, слід зазначити про те, що є певна різниця та проміжок часу між такими поняттями, як «закон прийнято» та «закон набирає(-ув) чинності». А саме мається на увазі те, що «закони України та інші нормативно-правові акти не пізніш як у п’ятнадцятиденний строк після їх прийняття у встановленому порядку і підписання підлягають оприлюдненню державною мовою в офіційних друкованих виданнях». – згідно з указом Президента України від 10 червня 1997 року N 503/97.

На 17.11.2020 рік закон було направлено на підпис Президенту.

В прикінцевих положеннях даного  Закону вказано таке: «Цей Закон набирає чинності 1 січня 2021 року, крім пункту 2 цього розділу, який набирає чинності з дня опублікування цього Закону».

Отже, після набрання чинності Закону ми сподіваємось, що він надасть більші можливості для соціального захисту та забезпечення життя осіб, на яких поширюватиметься його дія.

Автор: Валерія Короленко

Ця діяльність здійснюється завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Рудковська Мирослава

Автор : Рудковська Мирослава

452 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *