Міністерство освіти і науки підтримує юридичні клініки

Міністерство освіти і науки підтримує юридичні клініки

Цього понеділка, 24 жовтня, керівники нашої Юридичної клініки  Віктор Янишен і Яна Токарь відвідали регіональну презентацію та обговорення проекту «Концепції розвитку юридичної освіти в Україні», яка відбулася на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Міністерство освіти і науки підтримує юридичні клініки

Представив «Концепцію розвитку юридичної освіти в Україні» головний доповідач – Андрій Бойко. Під час цікавого обговорення Концепції було піднято питання існуючих проблем юридичної освіти в Україні та шляхи їх вирішення через впровадження удосконаленої Концепції. Проте найбільш цікавими для нас є питання, що стосуються юридичної клінічної практики.

Нашими керівниками було піднято питання розвитку юридичних клінік, а саме створення нового Типового положення «Про юридичні клініки».  Заступник Міністра освіти, керівник апарату, Роман Греба, щиро нас запевнив у зацікавленості Міністерства освіти і науки України та готовності поставити це питання на порядок денний.

Міністерство освіти і науки підтримує юридичні клініки

Захід проходим за активної підтримки науковців із кращих правничих шкіл України, що приємно здивувало. Прикладом може слугувати проведене після завершення заходу опитування, яке підтвердило необхідність практичного навчання студентів у юридичних клініках більшістю голосів, а це рішення кращих представників передових юридичних ВНЗ та факультетів.

Студенти нашої клініки дуже зацікавлені у діяльності юридичних клінік, а тому ми будемо пильно слідкувати за розвитком ситуації. Сподіваємося, що усім студентам юридичних ВНЗ буде надано можливість отримати такий саме чудовий практичний досвід у клініках!

Джулія Липало

Автор : Джулія Липало

2 157 переглядів

0 коментарів

Залиш коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *